Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
31. marca 2023, 8:26
Čas čítania 0:43

Heger a Naď pricestovali na Ukrajinu. Zelenskému chcú pomôcť so vstupom do EÚ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zelenskému chcú ponúknuť pomoc Slovenska Ukrajine v jej prístupovom procese do Európskej únie.

Dočasne poverený premiér SR Eduard Heger a dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď dnes pricestovali na Ukrajinu. V Kyjeve sa stretnú s prezidentom Volodymyrom Zelenským. Čas ani miesto stretnutia nie je možné z bezpečnostných dôvodov vopred zverejniť. 


Ako uviedol Heger, na návštevu Ukrajiny ho pozval Zelenskyj v telefonickom rozhovore po tom, čo Slovensko schválilo darovanie stíhačiek MiG-29 Ukrajine.


Heger chce v rozhovore so Zelenským ponúknuť pomoc Slovenska Ukrajine v jej prístupovom procese do Európskej únie, a to aj zdieľaním vlastných skúseností. Slovensko podľa Hegera pomohlo Ukrajine už pred vojnou v ôsmich programoch v rámci asociačnej dohody s EÚ. Teraz jej pomôže v oblasti harmonizácie.


„Pre nás je dôležité, aby Ukrajina bola čo najskôr stabilnou krajinou, pretože to pomôže nielen cezhraničnej spolupráci – čo je ďalšia téma, o ktorej budeme diskutovať,“ vysvetlil.


Ďalšie príležitosti podnikateľom podľa premiéra poskytne povojnová obnova Ukrajiny, čo môže podporiť aj hospodársky rozvoj východného Slovenska. Zdôraznil, že na obnovu Ukrajiny má ísť približne 400 miliárd eur z krajín celého sveta.


Na Ukrajine sa v piatok okrem Hegera nachádzajú aj chorvátsky premiér Andrej Plenkovič a predseda slovinskej vlády Robert Golob.

Domov
Zdieľať
Diskusia