Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Florián Meričko
30. marca 2023, 12:13
Čas čítania 0:30

Policajtom v Žiline niekto fixkou pokreslil auto urážlivým nápisom ACAB. Keď si odkaz všimli, páchateľa chytili do pár minút

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícii sa podarilo vypátrať muža, ktorý im popísal služobné auto urážlivým nápisom.

Žilinskí policajti v uplynulých dňoch vyšetrovali prípad neznámeho páchateľa, ktorý poškodil služobné vozidlo príslušníkov Policajného zboru. Na auto červenou fixkou napísal veľkými písmenami nápis A C A B a jeden bližšie neidentifikovateľný znak. Policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Urážlivá skratka ACAB je populárna najmä v anglicky hovoriacich krajinách, ale postupne sa rozšírila do celého sveta. Skratka znamená „All Cops Are Basta**s“, a teda v preklade všetkých policajtov označuje za basta**ov. 

„Krátko po skutku policajná hliadka obmedzila na osobnej slobode podozrivého muža, ktorého eskortovali na príslušné policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov,“ priblížili muži zákona.

Dodali, že poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ začal v predmetnej veci trestné stíhanie. Bližšie informácie o motivácii páchateľa poškodiť policajné vozidlo zatiaľ nie sú dostupné.

Domov
Zdieľať
Diskusia