Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
29. marca 2023, 17:45
Čas čítania 0:36

Bizarný projekt v Maďarsku. Za peniaze z EÚ postavili chodník v korunách stromov, no medzitým všetky stromy v okolí vyrúbali

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Za dotácie z Európskej únie postavili chodník v korunách stromov. V okolí zatiaľ všetky stromy vyrúbali.

V maďarskej obci Nyírmártonfalva na východe krajiny postavili chodník v korunách stromov za takmer 170-tisíc eur za peniaze z Európskej únie. Výstavba má však jeden háčik. Všetky stromy v okolí medzičasom kompletne vyrúbali, upozornil portál iDnes.cz. 

Chodník dlhý 50 metrov sa teraz týči uprostred ničoho. Starosta obce na východe Maďarska však argumentuje tým, že financovanie projektu nebolo podmienené lesom v okolí. Stromy podľa jeho slov vyrúbali, aby získali peniaze na dofinancovanie atrakcie. Problémom výstavby bolo zdražovanie stavebného materiálu. 

Miestny starosta Mihály Filemon prisľúbil zalesnenie prostredia rýchlorastúcimi stromami. Lesníci im však veľkú šancu nedávajú. Zalesnenie oblasti podľa nich potrvá desiatky rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia