Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
28. marca 2023, 13:05
Čas čítania 0:31

Stav koľajníc na Slovensku privádza České dráhy do zúfalstva. Kazia sa nám na nich vlaky, odkazujú našim železniciam

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

ŽSR pripravuje návrh opatrení na vykonanie potrebných zmien.

České dráhy odkázali v liste Železniciam Slovenskej republiky, aby začali napravovať zlý stav koľajníc, pretože Čechom sa na nich kazia vlaky, informoval Denník N. České dráhy týmto spôsobom reagujú na marcový incident, keď sa im v Žiline vykoľajila súprava vlaku Pendolino.

Česi v sťažnosti stav slovenských koľajníc a výhybiek označili „v mnohých prípadoch za tristný“. Železnice Slovenskej republiky upozornili, že ak tento stav v dohľadom čase nenapravia, môžu od nich žiadať odškodné.

„Za predpokladu, že nebude pristúpené k náprave v prijateľnom časovom horizonte, budeme nútení si zvýšené náklady na údržbu vozidiel a finančné náklady spojené so vznikom mimoriadnych udalostí nárokovať po ŽSR,“ uvádza sa v liste, ktorý zverejnil Denník N.

Slovenské ministerstvo dopravy výhrady uvedené v liste uznáva. ŽSR podľa slov hovorkyne v súvislosti s listom „vykonáva analýzu nedostatkov a pripravuje návrh opatrení“.

Vlaky
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík
Domov
Zdieľať
Diskusia