Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
16. marca 2023, 9:10
Čas čítania 0:38

Na slovenských pumpách dnes výrazne zlacnela jedna pohonná hmota. Motoristov pri tankovaní ceny príjemne prekvapili

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Majitelia benzínových motorov majú dôvod na radosť. Cena pohonnej látky totiž klesla až o niekoľko centov.

Ceny pohonných hmôt sa po niekoľkých dňoch znova pohli. Tentoraz došlo k zníženiu ceny benzínu, ktorá klesla pod úroveň ceny nafty. Takúto reakciu mohol vyvolať aj včerajší pokles cien ropy.

Za liter benzínu si teraz zaplatíš približne 1,547 eura. V porovnaní s cenami zo začiatku týždňa tak ušetríš viac ako 2 centy za liter. K miernemu poklesu cien došlo aj v prípade nafty, ten však nebol až taký drastický. Za liter nafty si momentálne zaplatíš okolo 1,569 eura, čo predstavuje zníženie o približne 1 cent.

Prečo ceny poklesli?

Zníženie cien pohonných hmôt mohla spôsobiť aj klesajúca cena ropy. Na celosvetové trhy totiž naďalej vplývajú problémy švajčiarskej banky Credit Suisse, ktoré zasiahli aj akcie ďalších európskych bánk. Navyše ceny ropy ovplyvnili správy z USA, že zásoby ropy v Spojených štátoch vzrástli výraznejšie, než sa čakalo.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji dosiahla do 19.10 hodiny SEČ sumu 69,31 eura za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 5,6 percenta.

Ceny pohonných hmôt zo 16. marca 2023.
Ceny pohonných hmôt zo 16. marca 2023. Zdroj: Refresher News
Domov
Zdieľať
Diskusia