Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
14. marca 2023, 11:50
Čas čítania 1:02

Odkiaľ mal ostrý náboj a zbraň? Zverejnili nové informácie o Vladimirovi, ktorý postrelil kadetku Michaelu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

To, že bol Vladimir skúsený pedagóg, potvrdila aj rektorka Kurilovská.

Rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská a minister vnútra Roman Mikulec na rokovaní parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť objasňovali detaily z prípadu postrelenej študentky Michaely. Polícia aktuálne prešetruje prípad pre prečin ublíženia na zdraví. Zamestnanca medzičasom prepustili.

Kurilovská tvrdí, že pedagóg Vladimir Šeparnev pochádzajúci z Moskvy, ktorý postrelil študentku, spĺňal vzdelanie na svoju pozíciu, disponoval slovenským zbrojným preukazom aj občianstvom. Po výberovom konaní na pozíciu civilného pedagóga, na ktorého sa prihlásil iba on, ho prijali na škole. Šeparneva nijako špeciálne nepreverovali.

„U nás neexistujú previerky, u nás ľudia nedochádzajú do kontaktu s utajovanými informáciami,“ objasnila Kurilovská a neskôr dodala, že na neho neboli žiadne sťažnosti. Zo životopisu zamestnanca podľa rektorky nevyplýva nič nevyhovujúce. O jeho pôsobení v ruských službách Specnac nevedela.

Kurilovská zdôraznila, že nebol policajný inštruktor a toto tvrdenie je nepresné. „Bol skúsený pedagóg, inak by sme ho nezamestnali,“ povedala. Zbraňou disponoval preto, že bol vysokoškolským pedagógom na katedre telesnej – mal teda k dispozícii takzvanú katedrovú zbraň.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Cvičné zbrane k dispozícii nemali. Katedrové zbrane mali dostať bez nábojov, no minister Mikulec nechcel objasniť, odkiaľ dostal náboje. Od poslancov žiadal, aby počkali na výsledky vyšetrovania.

Podľa Kurilovskej mal pedagóg na polygón, kde sa strieľalo, prístup tak ako každý člen katedry, nemal tam však čo robiť. Šeparnev mal zbrojný preukaz na všetky kategórie, Kurilovská však nevedela spresniť, z ktorej zbrane strieľal, pretože ide o predmet vyšetrovania. Rovnako sa vyšetruje aj skutočnosť, ako sa pedagóg dostal k slovenskému občianstvu.

Minister Mikulec si myslí, že by mala rektorka odstúpiť. Kurilovská však po výbore reagovala, že by to bolo zbabelé, a odstúpenie odmietla.

9. marca 2023, 19:59 Čas čítania 0:48 Nové zásadné informácie v prípade postrelenej kadetky: Inštruktor mal zakázané viesť strelecký krúžok Nové zásadné informácie v prípade postrelenej kadetky: Inštruktor mal zakázané viesť strelecký krúžok
Domov
Zdieľať
Diskusia