Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. marca 2023 o 10:40
Čas čítania 0:28

V tomto odvetví vzrástla priemerná mzda o viac ako 25 %. Slováci si prilepšili o stovky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V ubytovaní išla priemerná mzda poriadne hore.

Priemerná nominálna mesačná mzda na Slovensku sa v januári tohto roka medziročne zvýšila vo všetkých sledovaných odvetviach. Dvojciferným tempom rástlo osem z desiatich odvetví. V utorok o tom informoval Štatistický úrad SR.


Najvýraznejšie priemerná mzda vzrástla v ubytovaní, a to o viac ako štvrtinu, na 1 030 eur. Druhý najvyšší rast mali v oblasti reštaurácií a pohostinstiev, kde mzdy stúpli o 16 % na 678 eur. „Zamestnanci týchto dvoch odvetví mali aj reálne mzdy medziročne vyššie, v ubytovaní až o 9,7 %,“ vyčíslili štatistici.


Naopak, najnižším tempom rástli v januári nominálne mzdy v informáciách a komunikácii o 8 % a vo vybraných trhových službách o 9,4 %. To sa podľa ŠÚ SR prejavilo najvýraznejším prepadom reálnej mzdy o viac ako 5 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia