Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
9. marca 2023, 16:30
Čas čítania 4:51

Reportáž z MDŽ Smeru: Nosila som stoličky s mladým Kaliňákom, zapadla medzi dôchodkyne, Fico recitoval precítenú báseň

Kategória:
Reportáže
Uložiť Uložené
Reportáž z MDŽ Smeru: Nosila som stoličky s mladým Kaliňákom, zapadla medzi dôchodkyne, Fico recitoval precítenú báseň
Zdroj: Refresher

Sála PKO v Nitre bola preplnená. Podporovateľov Smeru bolo tak veľa, že si museli nosiť stoličky, aby si vôbec sadli.

Pred socialistickou budovou PKO v Nitre, kde v stredu večer Smer oslavoval MDŽ, sa to hemží ženami v strednom a vo vyššom veku. Pred vchodom stojí pár sympatizantov ĽSNS v zelených tričkách, ktorí prišli podporiť akciu Smeru.

Prešmyknem sa popri nich a vchádzam do preplnenej sály. Vekový priemer je 60+, no nájde sa tu aj pár mladých. Ľudia sa zdravia a bozkávajú na líca – akcia Smeru má familiárnu atmosféru.

Erik Kaliňák vypomáhal s nosením stoličiek na akcii Smeru.
Erik Kaliňák vypomáhal s nosením stoličiek na akcii Smeru. Zdroj: Facebook/SMER - SD

„Musíte si doniesť stoličku, slečna,“ hovorí mi zadychčaný pán po päťdesiatke. Sála je taká plná, že zopár babičiek zúfalo pozerá po miestnosti a hľadá si miesto na sedenie. Galantní členovia Smeru im nosia stoličky z horného poschodia.

Vybieham hore schodmi a míňam sa s Erikom Kaliňákom, ktorý kráča dole s dvomi stoličkami. Nachvíľu sa ocitnem v jadre Smeru. Politici nosia stoličky ako o preteky. Zrejme ani oni nerátali s takouto účasťou.

Sála praskala vo švíkoch.
Sála praskala vo švíkoch. Zdroj: Refresher

Pýtam sa sympatickej dôchodkyne s uviazanou pionierskou šatkou, či si môžem sadnúť vedľa nej. Usmeje sa na mňa a pýta sa ma, či som z Nitry. Potom sa mi zdôverí s tým, že ju sem aj s kamarátkami doviezol autobus priamo z Levíc. Pôsobí nadšene a hovorí, že sa teší na program. Z druhej strany si ku mne asertívne priloží dve stoličky pani okolo päťdesiatky. „Manžel ešte musí odparkovať, je to tu úplne plné,“ prihovorí sa mi spontánne. 

26. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 5:48 Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou

„Dva roky táto akcia nebola, teraz konečne,“ pokračuje. Dodáva, že ju nadchla Helena Vondráčková, ktorá spievala na minulom MDŽ Smeru. S manželom chodia každý rok. Teší sa na „Vlastičku“ Mudríkovú, ktorá je dnes podľa reakcií ľudí hlavný headliner.

Ľudia stáli všade, kde si našli miesto.
Ľudia stáli všade, kde si našli miesto. Zdroj: Refresher

Sála sa už úplne zaplnila – mladí ľudia stoja po bokoch miestnosti, starších nechali sedieť. „Pekne to majú osvietené,“ hovorí moja spolusediaca. Na pódium vyjde herec nitrianskeho divadla Roman Valkovič. Večerný program začne vtipmi o vzťahoch.

„Vážené dámy a páni, nestalo sa, že by si Smer – sociálna demokracia, pokiaľ mi pamäť siaha, na vás na ženy nespomenul,“ hovorí a všetci nadšene tlieskajú. Pokračuje rečníckou otázkou: „O čom sa ja ako muž môžem rozprávať so ženou?“ Pani vedľa mňa si pohotovo zamrmle: „O varení. Čo mám dnes navariť a tak.“ Roman Valkovič následne rozbieha komediálny vstup českými vtipmi o sexe a o ženách. Dav sa nadšene smeje, seniori tlieskajú.

„My sme boli normálna rodina, nie nebinárni ako dnes“

Roman Valkovič pokračuje monológom o svojej tradičnej rodine. „My sme boli normálna rodina, nie ako dnes – binárni, nebinárni. Tieto veci nás akosi minuli,“ hovorí moderátor. Po pár príhodách a českých vtipoch víta predsedu strany.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Ozve sa nadšené skandovanie. „Dievčatá, bozkávam,“ hovorí Robert Fico vo svetle reflektorov. Poďakuje za veľkú účasť na tradičnej udalosti Smeru. Keď spomenie, že ho Veronika Remišová karhala v nedeľnej relácii, z davu sa ozve znechutené búúúú.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 132498 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo vyhodili z miestnosti kričiaceho pána.
  • Čo hovoril v príhovore Robert Fico.
  • Ako v Nitre privítali obžalovaného policajného exprezidenta Gašpara.
  • Čo bolo na programe počas MDŽ Smeru.
Domov
Zdieľať
Diskusia