Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
8. marca 2023, 19:30
Čas čítania 0:48

Slovensko čaká prudká zmena počasia. Po 18 stupňoch Celzia prídu víchrice a ochladenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia v piatok očakávajú teplotné maximá. V priebehu soboty sa začne výrazne ochladzovať.

V piatok sa môžeme tešiť na veľmi teplé počasie. Meteorológovia očakávajú maximálnu teplotou 11 až 16, na juhozápade až do 18 stupňov Celzia. Výrazne sa má začať ochladzovať v sobotu (11. 3.). Ochladenie bude sprevádzať silný vietor, na horách až víchrica. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na Facebooku.

víchrica, vietor
Zdroj: TASR/Roman Hanc


V piatok má spočiatku prevládať polooblačné počasie. „Popoludní začne od juhu až juhozápadu oblačnosť pribúdať a do večera sa na viacerých miestach vyskytnú prehánky alebo občasný dážď, dokonca môže ojedinele aj zahrmieť,“ uviedli meteorológovia.


Výrazne sa začne ochladzovať v priebehu soboty. „Sprevádzané to bude aj silným, na niektorých miestach možno až prudkým vetrom, na horách až mohutnou víchricou. Zrážok bude najviac v noci na sobotu, cez deň sa už vyskytnú len miestami,“ skonštatoval SHMÚ.

Snežiť má spočiatku len vo vysokých horských polohách, postupne sa sneh objaví aj v nižších polohách, a to najmä na severe. Teploty majú vystúpiť na tri až desať, na severozápade bude len okolo nula stupňov Celzia.


V nedeľu (12. 3.) sa podľa SHMÚ počasie upokojí, ale zostane chladno. Najmä ráno môže teplota v horských dolinách na snehu poklesnúť aj pod mínus desať stupňov Celzia. „Začiatkom budúceho týždňa očakávame obnovenie relatívne teplého a vlhkého juhozápadného až západného prúdenia,“ dodali meteorológovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia