Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
8. marca 2023, 15:46
Čas čítania 0:34

Polícia zadržala šampióna Oktagonu. Postavil sa proti Rusku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

„Radšej bojujem v Európe zadarmo než v Rusku za miliardu! Budúcnosť Gruzínska je v Európe,“ povedal MMA zápasník Mate Sanikidze. Gruzínska polícia ho za názor zatkla na protivládnom proteste.

V Gruzínsku sa uskutočnili protesty. Dôvodom je nesúhlas občanov s tamojšou proruskou politikou. Miestna polícia na protestoch zatkla viacerých vládnych odporcov a kritikov. Jedným z nich je podľa zahraničných médií šampión Oktagonu Mate Sanikidze. Informáciu priniesla televízia Mtavari Arkhi. 

Jednou z hlavných príčin nesúhlasu Gruzíncov je nový zákon. Podľa neho sa neziskové organizácie a médiá financované zo zahraničia musia prihlásiť ako agenti zahraničného vplyvu.

Mate Sanikidze svoj nesúhlas s novou legislatívou vyjadril slovami: „Radšej bojujem v Európe zadarmo než v Rusku za miliardu! Budúcnosť Gruzínska je v Európe.“

Informáciu o jeho zatknutí potvrdila aj jeho manželka na Instagrame. „Môj manžel bol včera večer zadržaný na demonštrácii, pretože sa postavil za náš národ a vyjadril prianie, aby sa Gruzínsko pripojilo skôr k Európskej únii než k Rusku. Som na neho veľmi pyšná a nemôžem sa dočkať, kedy ho zase uvidíme. Prosím, vyjadrite mu svoju podporu tiež,“ napísala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia