Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
6. marca 2023, 7:50
Čas čítania 0:45

Slováka zrazil rýchlik, napriek devastačným zraneniam sa mu podarilo prežiť. Po prevoze do nemocnice mu však nedokázali pomôcť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Záchranári mužovi okamžite poskytli prvú pomoc a po resuscitácii ho vrtuľníkom previezli do univerzitnej nemocnice v Košiciach.

AKTUALIZÁCIA 6. marca o 14:55 h.: Muž nanešťastie svojim zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice.

Na východe Slovenska v obci Margecany v nedeľu v popoludňajších hodinách vlak zrazil muža. Expres smerujúci z Košíc do Bratislavy spôsobil 42-ročnému mužovi devastačné poranenia dolných končatín, hrudníka a hlavy, informoval denník Korzár. 

Podľa Železničnej spoločnosti sa muž po koľajisku pohyboval neoprávnene. Zrážka sa stala približne 500 metrov od železničného priecestia. Následkom nehody dorazil rýchlik plný študentov do cieľovej stanice s výrazným meškaním. 

Záchranári mužovi poskytli prvú pomoc a po resuscitácii ho vrtuľníkom previezli do univerzitnej nemocnice v Košiciach. 

Situáciu priblížila hovorkyňa Air – Transport Europe Zuzana Hopjaková. „V spolupráci s pozemnými záchranármi sme pacientovi poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, pričom stav pacienta si vyžiadal aj kardiopulmonálnu resuscitáciu. Po stabilizovaní vitálnych funkcií bol pacient preložený na palubu a s vážnymi poraneniami v kritickom stave prevezený na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach,“ dodala. 

Svojim zraneniam napokon muž podľahol po prevoze do nemocnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia