Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. marca 2023 o 8:35
Čas čítania 0:28

Dva vlaky na rovnakej koľaji delilo od zrážky len 100 metrov. Incident sa stal medzi Žilinou a Čadcou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Dva vlaky na rovnakej koľaji delilo od zrážky len 100 metrov. Incident sa stal medzi Žilinou a Čadcou
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Žilinský kraj

Nikto sa nezranil.

Premávku vlakov medzi Žilinou a Čadcou prerušili pre stret vlakov na jednej koľaji pri zastávke Brodno. Udalosť si nevyžiadala žiadnych zranených. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.


Polícia na sociálnej sieti informovala, že z doposiaľ nezistených príčin sa dostal na obsadenú koľaj iný osobný vlak smerujúci zo Žiliny do Čadce. Všimol si to však elektrodispečer ŽSR, ktorý zabránil zrážke tak, že v danom úseku vypol prúd v trolejovom vedení.


„Následne osobné vlaky zastavili oproti sebe zhruba 100 metrov. U rušňovodičov bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. K zraneniu osôb nedošlo,“ spresnila polícia. V tejto veci začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. „Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ podotkli z polície.

Domov
Zdieľať
Diskusia