Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
3. marca 2023, 14:30
Čas čítania 5:13

Šéf reťazca Action: Zmenili sme pôvodný plán. V roku 2023 nakoniec otvoríme predajne po celom Slovensku (Rozhovor)

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené
Šéf reťazca Action: Zmenili sme pôvodný plán. V roku 2023 nakoniec otvoríme predajne po celom Slovensku (Rozhovor)
Zdroj: REFRESHER/Matúš Zeťák

Lacný diskont Acion dorazil na Slovensko a plánuje otvárať predajne po celom Slovensku. Vďaka čomu môže ponúkať výrazne lacnejší tovar ako konkurencia? Opýtali sme sa generálneho riaditeľa spoločnosti pre Slovenskú a Českú republiku Petra Juliša.

Holandský diskontný reťazec Action dorazil na Slovensko a vďaka celosvetovej sieti dodávateľov dokáže ponúkať nižšie ceny ako konkurencia. „Tým, že nakupujeme obrovské objemy tovaru pre jedenásť krajín vrátane Slovenska, dokážeme nakupovať tovar za najlepšie ceny,“ vysvetľuje v rozhovore generálny riaditeľ pre Česko a Slovensko Petr Juliš. 

Generálny riaditeľ spoločnosti pre Českú a Slovenskú republiku Petr Juliš.
Generálny riaditeľ spoločnosti pre Českú a Slovenskú republiku Petr Juliš. Zdroj: REFRESHER/Matúš Zeťák


Action má vo svete stovky predajní a jeho sortiment sa skladá z takmer 6000 produktov rozdelených do štrnástich kategórií. Na Slovensku otvára prvú trojicu predajní a podľa slov Juliša plánuje otvárať ďalšie. „To, čo môžem povedať, je, že sme zmenili pôvodnú stratégiu, keď sme chceli otvoriť len pár predajní v Bratislave a jej blízkom okolí. V roku 2023 nakoniec chceme rozšíriť naše predajne po celom Slovensku,“ dodáva. 

Na Refresheri ti pravidelne prinášame články, v ktorých píšeme o známych značkách pôsobiacich na našom trhu. Aby sme to mohli robiť aj naďalej, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, kde získaš neobmedzený prístup k exkluzívnym článkom.

Aký sortiment prinesie značka Action na Slovensko?

Na Slovensku budeme ponúkať rovnaký sortiment ako vo všetkých ostatných krajinách, kde pôsobíme. Náš sortiment sa skladá z približne 6000 položiek a je rozdelený do štrnástich kategórií. Od multimédií po oblečenie cez potraviny až po hračky. Medzi obľúbené kategórie patria aj potreby na šport alebo pomôcky do domácnosti.


Ako má vaša značka nastavenú stratégiu, keď sa jej darí prinášať na trh tovar za výrazne nižšie ceny, ako ponúka konkurencia?

Je to vďaka celkovému nastaveniu našej spoločnosti. Náš centrálny nákup sídli v Holandsku a odtiaľ riadime celú sieť dodávateľov. Tým, že nakupujeme obrovské objemy tovaru pre jedenásť krajín vrátane Slovenska, dokážeme nakupovať tovar za najlepšie ceny.

Domov
Zdieľať
Diskusia