Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
1. marca 2023, 18:20
Čas čítania 1:00

Judita odsúdená za chladnokrvnú vraždu kamaráta Tomáša si vyskúšala deň mestského politika. Z väzenia ju zobrali na úrad

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Judita si aktuálne odpykáva 12-ročný trest vo väzení v Sučanoch. Zároveň externe študuje v druhom ročníku na gymnáziu.

Judita odsúdená za chladnokrvnú vraždu pred pár týždňami navštívila primátora Vrútok. V rámci edukačného procesu zavítala aj na mestský úrad a mestskú políciu, upozornil denník Nový Čas.

20-ročná Judita si aktuálne vo väzení v Sučanoch odpykáva 12-ročný trest za vraždu svojho 16-ročného kamaráta Tomáša. Zároveň externe študuje v druhom ročníku na gymnáziu.

Spolu s ďalšími tromi odsúdenými dievčatami z ústavu ju pred časom prijal primátor Vrútok Branislav Zacharides. „Prišli inteligentné dievčatá, ktoré sa zaujímali o všetko. Kládli otázky, jedna z nich si dokončuje aj vzdelanie,“ uviedol primátor mesta.

Ich návštevu pozitívne ohodnotil aj náčelník mestskej polície Emil Masnica. „Všetky sa zaujímali a boli veľmi milé. Mali kopu otázok a my sme odpovedali,“ uviedol. Dievčatá si mali počas návštevy možnosť pozrieť mestský úrad, mestskú políciu a údajne si vyskúšali aj hlasovanie v miestnom zastupiteľstve a navštívili pamätnú izbu spisovateľky Hany Zelinovej.

Judita, ZVJS, stretnutie u primátora
Zdroj: ZVJS

Dôvodom netradičnej návštevy bola resocializácia odsúdených. „V prvom rade považujeme za potrebné uviesť, že proces prípravy na prepustenie z výkonu trestu sa začína bezprostredne po jeho nástupe. Osobitná pozornosť je venovaná mladistvým odsúdeným tak, aby pokračoval ich osobnostný a sociálny rozvoj,“ ozrejmil Zbor väzenskej a justičnej stráže. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Dievčatá mali na nohách monitorovacie náramky. „Opustenie ústavu malo edukačný charakter a pomohlo rozšíriť odsúdeným vedomosti najmä v spoločenskej, historickej a kultúrnej oblasti,“ vysvetlili. 

Brutálna vražda 16-ročného Tomáša pred rokmi otriasla Slovenskom. Súd Juditu uznal za vinnú z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za ktorý dostala nepodmienečný trest 12 rokov a 4 mesiace. K vražde došlo 16. mája 2019 v bytovke na žilinskom sídlisku Vlčince. 

Judita.
Judita. Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia