Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. februára 2023, 16:09
Čas čítania 0:27

Ruský trh zaplavili čínske mobily. Nahradili Apple a Samsung, ktoré pre ruskú agresiu odišli

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Jednotkou na ruskom trhu bolo Xiaomi s viac než 50 % podielom na trhu, dvojkou je Realme.

Čínske značky zaujali na ruskom trhu so smartfónmi po odchode technologických gigantov Samsung a Apple ich miesto a absolútne ovládli tamojší trh. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Xiaomi je aktuálne jednotkou na ruskom trhu so smartfónmi.
Xiaomi je aktuálne jednotkou na ruskom trhu so smartfónmi. Zdroj: Xiaomi

Obe spoločnosti odišli z krajiny v minulom roku po začatí ruského útoku na Ukrajinu. Na konci minulého roka pripadalo na čínskych výrobcov približne 95 % ruského trhu s inteligentnými telefónmi, uviedla CNN s odvolaním sa na údaje poradenskej spoločnosti Counterpoint Research.

Jednotkou na ruskom trhu bolo Xiaomi s viac než 50 %, dvojkou je Realme. Čínske smartfóny boli v Rusku populárne aj pred vojnou. Counterpoint odhaduje, že na konci roka 2021 ich trhový podiel predstavoval okolo 40 %. Na Samsung a Apple vtedy pripadalo spoločne 53 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia