Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. februára 2023, 8:55
Čas čítania 0:31

Čaká nás veľmi prudké ochladenie. Na Slovensku bude už čoskoro znovu snežiť, treba sa pripraviť na mrazy, hovoria experti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S chladným počasím treba na Slovensku počítať aj budúci týždeň.

Na Slovensku sa má cez víkend ochladiť. Napriek teplému počasiu, ktoré už pripomínalo začiatok jari, na naše územie udrie tlaková níž, ktorá prinesie dážď, sneženie a prudké ochladenie, píše iMeteo

Prudké ochladenie spôsobí výrazný teplotný kontrast. Znamená to, že v noci z piatka na sobotu sa na Slovensku môžu objaviť búrky. Zrážky môžeme očakávať najmä na severe krajiny. V sobotu sa objaví aj sneženie v polohách vyšších ako 400 metrov nad morom. 

V nížinách preto so snežením netreba počítať. Chladné počasie však treba očakávať na celom území, a to aj budúci týždeň. 

„Najchladnejšie bude v nedeľu a v pondelok, keď na severe Slovenska očakávame maximum len na úrovni –3 alebo –4 st., na juhu sa oteplí do +6 °C, čo je pre juh Slovenska, mimochodom, hodnota na úrovni dlhodobého priemeru,“ píše SHMÚ na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia