Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
27. februára 2023, 16:30
Čas čítania 3:24

Aké pracovné pozície zarábajú nadštandardne aj mimo Bratislavy? Našli sme pracovné ponuky, ktoré ponúkajú nadpriemerné platy

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Bratislavský kraj sa dlhodobo drží na čele rebríčka lokalít s najvyššími priemernými platmi. My sme sa zamerali na hľadanie zaujímavých pracovných ponúk mimo neho. Ktorým povolaniam sa šplhá ponúkaný plat až nad hranicu 5 000 eur?

Ktoré povolania majú nadpriemerné platové ohodnotenie aj mimo Bratislavy? Prešli sme pracovné ponuky na portáli Profesia.sk a snažili sa nájsť voľné pozície, ktoré nielenže  ponúkajú vyššiu mzdu, ako je slovenský priemer, ale zároveň aj zaujímavé pracovné benefity. 


Ak sa pozrieme na platy Slovákov z lokálneho hľadiska, najviac sa v priemere zarába v Bratislave. Podľa portálu ekariera.sk je výška priemernej mzdy v hlavnom meste na úrovni 1 529 eur. Na druhej priečke je Trnavský kraj s výškou priemernej mzdy 1 311 eur a na tretej priečke je Trenčiansky kraj so mzdou v priemere 1 270 eur.


Na opačnej strane rebríčka sa nachádzajú kraje východného Slovenska. Na predposlednom mieste je Košický kraj s výškou priemernej mzdy 1 191 eur v hrubom. Najmenej sa podľa štatistických údajov zarába v Prešovskom kraji, kde výška priemernej mzdy dosahuje len 1 169 eur. 

Na Refresheri ti pravidelne prinášame články, v ktorých sa venujeme aj dianiu na slovenskom pracovnom trhu a snažíme sa pre teba hľadať najzaujímavejšie pracovné ponuky. Aby sme to mohli robiť aj naďalej, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, kde získaš neobmedzený prístup k exkluzívnym článkom.


Nadpriemerná mzda aj v gastre

Prvú zo zaujímavých pracovných ponúk sme našli práve v Prešovskom kraji. Ponuka práce zmenového kuchára v reštaurácii Poetika uvádza výšku ponúkaného platu na úrovni 1 600 eur v hrubom, no inzerát sľubuje aj ďalšie odmeny a príplatky. Reštaurácia sa v minulom roku dostala do rebríčka TOP reštaurácií Slovenska a v ponuke uvádza, že hľadá uchádzačov, ktorí sa radi učia nové veci a sú zároveň kreatívni. 

Ponuka práce v reštaurácii Poetika.
Ponuka práce v reštaurácii Poetika. Zdroj: Profesia.sk


Inzerát ďalej uvádza, že ide o prácu v mladom tvorivom kolektíve a môžeš sa tešiť na pravidelné teambuildingy. Spoločnosť ponúka svojim zamestnancom aj možnosti kariérneho a platového rastu a takisto ďalšie benefity v podobe stravy zdarma aj zamestnaneckých zliav. 

Mesačný plat do výšky až 5 500 eur a služobný byt

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131378 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké povolania zarábajú aj mimo Bratislavy tisíce eur mesačne.
  • Aké sú podmienky pre uchádzačov, ak chceš pracovať na realitnom trhu.
  • Akú pozíciu s platom nad 2 000 eur ponúka Najzamestnávateľ roka.
  • Kde dostaneš v rámci benefitov aj dvojizbový byt.
Domov
Zdieľať
Diskusia