Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. februára 2023, 15:00
Čas čítania 0:33

SHMÚ: Cez víkend Slovensko potrápia aj výstrahy druhého stupňa. V týchto okresoch si dávajte pozor na povodne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vysoké sobotňajšie teploty a dážď zapríčiní topiaci sa sneh, ktorý môže spôsobiť povodne.

Vo viacerých okresoch, najmä na severe Slovenska a na Považí, budú od soboty 18. februára od 8.00 h platiť hydrologické výstrahy druhého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa vydali meteorológovia pre okresy Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Prievidza.

„Vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodiach, oteplenie a očakávaný trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Na tokoch je možnosť vytvárania ľadových bariér,“ uviedli meteorológovia. Výstrahy platia predbežne do 20. februára 12.00 h.

Hydrologické výstrahy prvého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu budú takisto platiť od sobotného rána. Týkajú sa okresov Nové Mesto nad Váhom, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

výstrahy pred povodňami
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia