Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Florián Meričko
14. februára 2023, 15:19
Čas čítania 0:50

Matovič ti chce vyplatiť 500 €, ak sa zúčastníš na parlamentných voľbách. Návrh podal na poslednú chvíľu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Utorkový návrh novely zákona z dielne OĽaNO neprešiel v parlamente do druhého čítania. Matovič sa preto rozhodol vytvoriť nový návrh.

Poslanec Igor Matovič prišiel do parlamentu s novým návrhom, v ktorom chce odmeniť obyvateľov Slovenska za účasť na predčasných voľbách. Štátny rozpočet by takýto návrh pri účasti podobnej posledným parlamentným voľbám z roku 2020 stál približne 1,5 miliardy eur.

„Volič, ktorý preukázateľne odovzdal hlasovací lístok vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky, má právo na odmenu za účasť v týchto voľbách vo výške 500 eur,“ píše v návrhu.

Odmena len za najbližšie voľby

Šéf OĽaNo v návrhu píše, že Ministerstvo vnútra SR túto odmenu vyplatí do 90 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov volieb. Návrh zákona však uvádza, že príspevok bude vyplatený len za účasť na predčasných voľbách, ktoré Slovensko čakajú v septembri.

„Odmena za účasť vo voľbách podľa § 60b sa vzťahuje len na tie voľby do Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa uskutočnia ako prvé po nadobudnutí účinnosti tohto zákona,“ približuje Matovič na konci návrhu.

V dnešnom hlasovaní parlamentu neprešiel podobný návrh novely zákona z dielne poslancov OĽaNO, ktorý mal odmeniť voličov formou 10 % zľavy z poplatkov, ktoré si účtuje štát. Matovič však svoj návrh podal ešte pred týmto hlasovaním.

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Zľavy sa mali týkať napríklad služieb ako osvedčovanie odpisov či podpisov, takisto výpisu z listu vlastníctva, kópie katastrálnej mapy, vydávania občianskych preukazov, cestovných pasov, zbrojných preukazov či vydávania stavebného povolenia.

Igor Matovič
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia