Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. februára 2023, 7:55
Čas čítania 0:51

USA museli stíhačkami zostreliť už 4. neznámy letiaci objekt. Podľa uniknutých informácií vraj mal nezvyčajný tvar

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O pôvode objektu zatiaľ nie je nič známe, no podľa Pentagónu nemá súvis s čínskym balónom, ktorý zostrelili začiatkom februára.

Americké ministerstvo obrany v nedeľu potvrdilo, že stíhačka F-16 popoludní miestneho času nad Hurónskym jazerom zostrelila ďalší neidentifikovaný objekt letiaci vo veľkej výške. Podľa denníka The Wall Street Journal mal nezvyčajný tvar. 

Hovorca Pantagónu Pat Ryder uviedol, že príkaz na zostrelenie objektu dal americký prezident Joe Biden. Objekt nebol vyhodnotený ako hrozba pre infraštruktúru na zemi, no vzhľadom na svoju dráhu a letovú výšku by mohol ohrozovať bezpečnosť civilného letectva.

Objekt sa podľa Rydera nachádzal vo výške približne šesť kilometrov. O jeho pôvode a povahe zatiaľ nie je nič známe, no pracuje sa na nájdení jeho zvyškov. Ryder takisto potvrdil, že ide o ten istý objekt, ktorý radar zachytil v sobotu nad štátom Montana a ktorý bol príčinou krátkeho uzavretia vzdušného priestoru v oblasti.

Američania už niekoľko objektov zostrelili

Neidentifikované objekty boli nad severoamerickým vzdušným priestorom zostrelené aj predchádzajúce dva dni — v sobotu nad severnou Kanadou a v piatok nad Aljaškou. O aké objekty išlo, stále nie je známe.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Už 4. februára bol pri pobreží Južnej Karolíny zostrelený predpokladaný čínsky špionážny balón. Čína tvrdí, že išlo o zatúlaný balón používaný na meteorologické účely. Washington to odmieta s tým, že bol vybavený sofistikovaným špionážnym zariadením na nasadenie vo veľkých výškach.

Najnovšie objekty podľa Pentagónu nemajú súvislosť s čínskym balónom — boli menšie a mali iný tvar.

Domov
Zdieľať
Diskusia