Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
9. februára 2023, 11:48
Čas čítania 0:50

Orbánove politiky urobili z Maďarska čiernu dieru a Matovič je nikto, reaguje šéf diplomacie Káčer na útoky poslancov OĽaNO

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V relácii Na telo plus Káčer povedal, že keby bolo Rusko na Ukrajine úspešné, Maďarsko by si už nárokovalo na časti slovenského územia. Matovič a Gyimesi ho vyzvali, aby sa ospravedlnil.

„Ste obľúbená dvojica parlamentných zabávačov,“ napísal Káčer a poslancom Matovičovi a Gyimesimu odkázal, že sa za ochranu záujmov Slovenska nebude ospravedlňovať.

Poslanci OĽaNO Igor Matovič a György Gyimesi v stredu na tlačovej konferencii útočili na vyjadrenia ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera.

V relácii Na telo plus Káčer povedal, že  keby bolo Rusko na Ukrajine úspešné, Maďarsko by si už dnes nárokovalo na časti slovenského územia. Dvojica ho zároveň vyzvala, aby sa ospravedlnil, a tak im teraz minister cez facebookový status posiela rázne vyjadrenie. 

 

„Nekritizujem Maďarov. Mám sám veľmi dobré maďarské korene, prežil som v Maďarsku päť rokov, elég jól értek magyarul, mám rád Maďarov,“ odkázal. Podľa vlastných slov v relácii nekritizoval krajinu, ale politiky jej vlády, ktorá z Maďarska „urobila čiernu dieru na európskej politickej mape a trójskeho koňa záujmov Putina v Európe“.

Rastislav Káčer
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Prirovnali ho k Slotovi

Gyimesi a Matovič na tlačovke výroky Káčera prirovnali k výrokom Jána Slotu. Žiaden maďarský politik sa podľa Gyimesiho nechystá nárokovať si slovenské územia. Obaja poslanci Káčerove výroky odsúdili. 

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

„Kto kritizoval Mečiara, nebol nepriateľ Slovenska. Mečiar nebol Slovensko, Orbán nie je Maďarsko, Matovič je nikto, a kto je Gyimesi, netuším, môžem iba hádať. Slováci a Maďari tu spolu žijú tisíc rokov, budú aj ďalej. Verím, že v harmónii,“ argumentuje teraz Káčer v reakčnom statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia