Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. februára 2023, 18:34
Čas čítania 0:56

Matovič s Gyimesim zaútočili na ministra Káčera. Rozpráva o Maďarsku „ožranecké ódy“ ako Slota, tvrdili na tlačovke

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Gyimesiho sa žiaden maďarský politik nechystá zabrať územie Slovenska.

Igor Matovič a György Gyimesi dnes na tlačovej konferencii kritizovali ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera a žiadali, aby sa za svoje výroky namierené voči Maďarsku ospravedlnil. Káčer v relácii Na telo plus povedal, že keby bol Vladimir Putin na Ukrajine úspešný, tak by si Maďarsko už dnes nárokovalo na časti slovenského územia. 

Gyimesi a Matovič na tlačovke porovnávali tieto výroky s výrokmi bývalého predsedu SNS Jána Slotu. Matovič hovoril o „ožraneckých ódach“ Jána Slotu, ktorý bol známy svojou antimaďarskou politikou. „Je Slota v umiernenom jazyku,“ povedal Matovič o ministrovi zahraničných vecí.

Podľa Gyimesiho sa žiaden maďarský politik nechystá nárokovať si slovenské územia a Káčerov výrok sa mu zdá neprimeraný. Igor Matovič sa na tlačovej konferencii jasne nevyjadril, či by mal Káčer skončiť ako minister. Paradoxne ho však do tejto funkcie nominovalo OĽaNO, ktorého šéfom je práve Matovič.

matovič káčer
Zdroj: TASR/Michal Svítok, TASR/Martin Baumann

Orbánov šál pobúril mnohých Slovákov

Aj keď slovensko-maďarské vzťahy sú podľa diplomatov v posledných rokoch na výbornej úrovni, v novembri minulého roka mnohých Slovákov pobúrilo video, ktoré zverejnil maďarský premiér Viktor Orbán na Instagrame.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Vo videu sa teší z víťazstva svojej krajiny v priateľskom futbalovom zápase proti Grécku. Predseda maďarskej vlády má na krku šál s mapou Veľkého Uhorska, podľa ktorej časť Slovenska prináleží Maďarsku.

Na stretnutí s Viktorom Orbánom pár dní po kauze s „uhorským šálom“ zareagoval slovenský premiér Eduard Heger, keď Orbánovi daroval nový šál so slovenskými symbolmi a zažartoval, že maďarský predseda vlády mal zrejme zastaraný doplnok.

Domov
Zdieľať
Diskusia