Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
22. novembra 2022, 9:14
Čas čítania 0:29

Vysmiaty maďarský premiér Orbán provokuje Slovákov. Obliekol si šál s kontroverzným symbolom

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rakúsko-Uhorsko sa po prvej svetovej vojne rozpadlo a po podpise Trianonskej zmluvy v roku 1920 Maďarsko prišlo o 71 percent svojho pôvodného územia.

Maďarský premiér Viktor Orbán zverejnil na Instagrame video, v ktorom sa teší z víťazstva jeho krajiny v priateľskom zápase proti Grécku. Predseda vlády má na krku šál s mapou Veľkého Uhorska, podľa ktorej časť Slovenska prináleží Maďarsku.

Na zábery upozornil štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Andrej Stančík. Gesto zo strany maďarského premiéra je podľa Andreja Stančíka z OĽaNO extrémne necitlivé, obzvlášť vzhľadom na vojnu na Ukrajine, kde si Rusko odtrhlo časť územia.

Rakúsko-Uhorsko sa po prvej svetovej vojne rozpadlo a po podpise Trianonskej zmluvy v roku 1920 Maďarsko prišlo o 71 percent svojho pôvodného územia. 

Stančík zdôraznil, že „Slovensko je samostatný a zvrchovaný štát a nie súčasť Maďarska“ a nevie si predstaviť, ako sa takýto pre Slovensko urážlivý šál dostal na krk Orbána.

Viktor Orbán
Zdroj: Instagram/Andrej Stančík
Domov
Zdieľať
Diskusia