Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
8. februára 2023 o 20:50
Čas čítania 0:29

Cez noc sa v týchto regiónoch Slovenska ochladí až na –20 °C. Meteorológovia zo SHMÚ vydávajú výstrahu druhého stupňa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tlaková níž, ktorá zapríčiňuje extrémne nízke teploty, však túto noc zoslabne.

Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti Facebook upozorňuje, že v noci bude opäť veľmi silno mrznúť. Príčinou nízkych teplôt je tlaková níž, ktorá výrazne ovplyvňuje prúdenie chladného vzduchu.

Tlaková níž, ktorá u nás už niekoľko dní ovplyvňuje naše počasie, by mala v priebehu noci zoslabnúť. V dolinách a kotlinách najmä na strednom a severnom Slovensku sa v noci ochladí pod –20 °C.

Mimoriadne nízke teploty Slovensko trápia už niekoľko dní. SHMÚ vydal na noc výstrahu druhého stupňa pred nízkymi teplotami v Košickom, Prešovskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji. 

Zároveň však upozorňujú, že takáto nízka teplota môže byť potenciálne nebezpečná pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ priblížili. 

výstrahy pred teplotami
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia