Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
5. februára 2023, 18:44
Čas čítania 0:42

VIDEO: Polícia zverejnila desivé zábery z hromadnej havárie na D1. Zrazilo sa tam 30 áut

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zničené a porozbíjané autá a kamióny boli rozmiestnené v rôznych smeroch, pričom sa na nich postupne tvorila námraza a vrstva snehu.

Sneženie a silný vietor sa v sobotu postaral o hromadnú dopravnú nehodu na diaľnici D1 Spišský Štvrtok – Poprad. Na úseku pod Tatrami do seba nabúralo až 30 áut. Z dôvodu nulovej viditeľnosti, silného vetra a hustého sneženia museli dokonca niektoré úseky v podtatranskom regióne v oboch smeroch uzatvoriť.

Polícia dnes zverejnila hrôzostrašné video z hromadnej havárie, ktoré natočil jeden z účastníkov nehody. Zničené a porozbíjané osobné autá, ale aj kamióny boli rozmiestnené v rôznych smeroch, pričom sa na nich postupne tvorila námraza a vrstva snehu.

Policajný zbor zároveň upozorňuje, že pri jazde treba brať do úvahy, že vozovka pokrytá snehom alebo ľadom má podstatne dlhšiu brzdnú dráhu. „Nechajte si preto skutočne bezpečný odstup od auta pred vami. So snehom sa spája aj nebezpečenstvo vzniku koľají, pri ich prechádzaní môžu vodiči ľahko dostať šmyk, a preto sa radšej treba držať v ich stope,“ odporúča polícia.

Klzká vozovka totiž môže zaskočiť aj v prípade prudkého brzdenia. Je bezpečnejšie jazdiť plynule a využívať brzdenie motorom, hlavne pri jazde z kopca či v zákrutách. Pri jazde do kopca odporúča polícia použiť snehové reťaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia