Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
5. februára 2023, 11:14
Čas čítania 0:38

Polárny expres po slovensky: Na chodbe medzi vagónmi rýchlika z Košíc sa vytvorila silná námraza

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenské vlaky v sobotu nemali svoj deň, nepriaznivé počasie ich poriadne potrápilo.

Slováci si na sociálnych sieťach uťahujú z rýchlika ZSSK, ktorý sa v sobotu premenil na „polárny expres“. V chodbe medzi vagónmi vlaku totiž cestujúci objavili poriadnu vrstvu námrazy, ktorá sa vytvorila na dverách a zahltila aj čast stien a podlahy.

Fotografiu z rýchlika Ex 610 Tatran smerujúceho do Bratislavy, ktorý z vlakovej stanice v Košiciach odišiel krátko po tretej hodine popoludní, zverejnila satirická stránka Zomri. S podobnými problémami pri intenzívnych snehových kalamitách už v minulosti zápasili viaceré súpravy, prevažne vozne typu Bmeer.

Slovenské vlaky mali počas soboty okrem námrazy v chodbách pre nepriaznivé počasie aj ďalšie problémy. Vlaková doprava bola totiž na viacerých miestach prerušená. Vlaky na diaľkových trasách meškali 30 až 60 minút, na južnej trase okolo dvoch hodín. Pre TASR to potvrdil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.


Doprava bola prerušená v úsekoch Smolenice – Výh. Dúbrava, Dlhá nad Oravou – Nižná či Vyšné Hágy – Štrbské Pleso. Rovnako v úsekoch Sklené pri Handlovej – Horná Štubňa, Strážske – Nižný Hrabovec a Žarnovica – Nová Baňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia