Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
4. februára 2023, 16:25
Čas čítania 0:42

Na Chopku je aktuálne orkán, v Bratislave vietor vo veľkom vyvracia stromy a bilbordy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nebezpečne silný vietor vyčíňa takmer na celom Slovensku.

Priemerná rýchlosť vetra podľa Beaufortovej stupnice sily vetra dosiahla na Chopku silu orkánu. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.


Vietor podľa grafu, ktorý SHMÚ zverejnil, dosiahol v poobedných hodinách rýchlosť 121 kilometrov za hodinu.

„V nižších polohách vietor trochu slabne, no na cestách na snehovej pokrývke stále spôsobuje výrazné komplikácie, najmä na severe a horských priechodoch,“ skonštatovali meteorológovia. Tretí stupeň výstrahy pred silným vetrom na horách platí pre okresy Ružomberok, Tvrdošín, Poprad, Banská Bystrica a Brezno.

Silný vietor vyčíňa aj v Bratislave

Stromy po celej Bratislave sú vyvrátené v dôsledku silného vetra. Informujú o tom starostovia mestských častí, mestská polícia hlavného mesta aj dobrovoľní hasiči z bratislavskej Petržalky na sociálnej sieti. 

„V celej Bratislave padajú celé stromy, lámu sa konáre, prevracajú bilbordy,“ povedal starosta Ružinova Martin Chren. Dobrovoľní petržalskí hasiči odpratávali stromy na Topoľčianskej ulici aj za Ekonomickou univerzitou v Petržalke.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Na vietor upozorňuje aj starosta bratislavskej mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc. Odporúča ľuďom, aby do nasledujúceho dňa nenavštevovali lesopark, cyklotrasu ani iné miesta, kde sa nachádzajú stromy. Návštevu mestských lesov dnes neodporúča ani mestská polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia