Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. februára 2023, 12:04
Čas čítania 0:36

KALAMITA NA SEVERE SLOVENSKA: Ostaňte doma a cestujte len v súrnych prípadoch, vyzvali ľudí úrady

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po snehovej kalamite je situácia na cestách vážna.

Okresný úrad v Žiline vyzýva občanov na severe Žilinského kraja, aby pre zlú poveternostnú situáciu vychádzali z domov a cestovali motorovými vozidlami iba v súrnych prípadoch.

Hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová upozornila, že občania by takisto nemali cestovať motorovými vozidlami na víkend na sever Slovenska.

„Zamedzí sa tak blokovaniu prístupových ciest v obciach a uvoľní sa cesta nasadenej technike vo zvládaní snehovej kalamity na cestných komunikáciách,“ uviedla Eliášová.

Obmedzená je aj vlaková doprava 

Pre popadané stromy na tratiach sú viaceré vlaky odrieknuté alebo meškajú. Železničná spoločnosť Slovensko o tom informuje na sociálnej sieti. 

Na viacerých úsekoch je doprava prerušená, situáciu komplikuje vietor aj silné sneženie. ŽSR preto zaviedla opatrenia ako frézovanie a odpratávanie snehu.

„Vietor môže spôsobiť aj väčšie škody, napríklad poškodené/strhnuté strechy a iné predmety, spadnuté stromy, elektrické vedenie, pričom v aktuálnej situácii môžu stromy padať ľahšie pod váhou väčšieho množstva snehu, ktorý napadol v uplynulých dňoch,“ upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav.

Polícia upozorňuje vodičov na jazdu, ktorá môže byť nebezpečná v dôsledku nepriaznivého počasia.
Polícia upozorňuje vodičov na jazdu, ktorá môže byť nebezpečná v dôsledku nepriaznivého počasia. Zdroj: Polícia SR – Prešovský kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia