Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
4. februára 2023, 10:56
Čas čítania 0:55

Na diaľnici D1 v smere od Popradu na Prešov sa zrazilo 8 áut. Úsek je neprejazdný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia zatiaľ neeviduje žiadnych zranených.

Na diaľnici D1 v smere od Popradu na Prešov sa zrazilo 8 vozidiel. Informuje o tom Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku. 

Polícia informuje, že na miesto sa aktuálne presúvajú záchranné zložky. Doposiaľ neevidujú pri nehode žiadnych vážne zranených ľudí. 

„Pri samotnej jazde berte do úvahy, že vozovka pokrytá snehom a v najhoršom prípade ľadom má podstatne dlhšiu brzdnú dráhu. Nechajte si preto skutočne bezpečný odstup od auta pred vami. So snehom sa spája aj nebezpečenstvo vzniku koľají. Ak sa v nich ocitnete, pamätajte, že pri ich prechádzaní môžete ľahko dostať šmyk, a preto sa radšej držte v ich stope,“ píše polícia v statuse. 

Taktiež upozorňuje, že klzká vozovka môže vodičov prekvapiť najmä pri prudkom brzdení. Môžu sa pri ňom autu zablokovať kolesá a dostať sa do šmyku. 

Polícia upozorňuje vodičov na jazdu, ktorá môže byť nebezpečná v dôsledku nepriaznivého počasia.
Polícia upozorňuje vodičov na jazdu, ktorá môže byť nebezpečná v dôsledku nepriaznivého počasia. Zdroj: Polícia SR – Prešovský kraj

„Hoci je dnes väčšina vozidiel vybavená ABS a k zablokovaniu kolies nedôjde, je bezpečnejšie jazdiť plynule a využívať brzdenie motorom, hlavne pri jazde z kopca. Riziko šmyku číha aj v zákrutách – recept, ako sa mu vyhnúť, znie: pred zákrutou spomaliť, zaradiť nižšiu rýchlosť a opatrne zabočiť,“ píšu na stránke. 

Na záver polícia dodáva, že problematická môže byť aj jazda do kopca. 

„Aby ste na ňom neuviazli, vychádzajte ho pomaly a plynule. Keď sa to predsa len nepodarí a vy zostanete stáť, rozbehnúť sa smerom hore bude zrejme problém. Pomôžu vám s tým snehové reťaze alebo možnosť zísť späť na rovinu a skúsiť to znova.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia