Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
31. januára 2023, 21:28
Čas čítania 0:44

V niektorých častiach Slovenska napadne až 15 cm snehu iba za 12 hodín. Meteorológovia vydali najnovšie výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia varujú pred silným vetrom a novou snehovou nádielkou.

Na západe a juhu Slovenska je potrebné počítať s poľadovicou. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali pre celý Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj a väčšinu okresov Trenčianskeho a Banskobystrického kraja výstrahy prvého stupňa, ktoré platia do stredy do 10.00 h.

Na výrazné sneženie upozorňujú meteorológovia v celom Žilinskom kraji a v okrese Poprad. Výstrahy tam majú predbežne platiť do piatka.

„Sneženie môže dosahovať intenzitu desiatich až 15 centimetrov nového snehu za 12 hodín,“ upozornil meteorologický ústav.

Do piatka má platiť aj výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi, ktorá sa týka Žilinského kraja a okresov Poprad, Kežmarok, Púchov, Prievidza, Považská Bystrica, Brezno, ale aj Banská Bystrica. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ doplnili meteorológovia.

Silný vietor na horách potrápi turistov

Vo viacerých okresoch na západnom Slovensku a v Poprade platia do štvrtka výstrahy pred vetrom, ktorý môže v nárazoch ojedinele dosiahnuť rýchlosť 65 až 75 kilometrov za hodinu.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Pozor, je potrebné dať aj na vietor na horách, ktorý môže do piatka potrápiť sever Slovenska. V polohách približne nad 1 400 metrov môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

Mapa výstrah na stredu 1. februára.
Mapa výstrah na stredu 1. februára. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia