Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
30. januára 2023, 19:15
Čas čítania 0:31

AKTUÁLNE: Pre husté sneženie už museli zatvoriť viaceré cesty na Slovensku. Cez horský priechod Donovaly kamióny neprejdú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cestári hlásia komplikovanú situáciu na viacerých dopravných úsekoch.

Horský priechod Donovaly uzatvorili pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky. Dôvodom je husté sneženie.

Pre nákladné vozidlá nad 12 metrov je už uzatvorený aj horský priechod Príslop. Obchádzka vedie cez Tvrdošín, informovala Slovenská správa ciest.

Na nárazový vietor  by si mali dať pozor vodiči na horskom priechode Besník. Cestári upozorňujú aj na poľadovicu v okresoch Humenné a Medzilaborce. Pre všetku dopravu uzavreté sú horský priechod Herlianske sedlo a cesta druhej triedy 549 Úhornianske sedlo – Krásnohorské Podhradie. 

Aktuálny stav povrchu vozovky na Slovensku.
Aktuálny stav povrchu vozovky na Slovensku. Zdroj: zjazdnost.sk

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú momentálne zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý. Čerstvý sneh hlásia na cestách v okolí Popradu a Tekovských Nemiec.

Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, avšak na úsekoch vo vyššie položených miestach varujú cestári pred čerstvým snehom a prosia vodičov o zvýšenú opatrnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia