Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. januára 2023, 21:18
Čas čítania 0:50

Slovákom začne ZSSK účtovať nový poplatok, ak si lístok na vlak kúpia na stanici. Existuje spôsob, ako sa mu vyhneš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poplatok sa podľa ministra dopravy Andreja Doležala nebude týkať seniorov.

Železničná spoločnosť Slovensko bude zvyšovať ceny lístkov pre cestujúcich, ktorí si ich kupujú priamo v pokladni na stanici. K bežnej cene lístka chce pripočítavať nový manipulačný poplatok, a tak cena lístka stúpne o 50 centov.

Ministerstvo tým chce motivovať ľudí k nakupovaniu lístkov cez internet. Ak si budeš lístky kupovať cez internet, poplatku sa vyhneš.

Minister dopravy Andrej Doležal vo svojom livestreame informoval, že presné podmienky, podľa ktorých bude ZSSK poplatok zavádzať, zatiaľ nie sú sformulované, ale poplatku sa dočkáme čoskoro. „Nesledujeme tým nič iné ako to, aby sme motivovali cestujúcich, aby sa v 21. storočí orientovali viac na online svet a kupovali si lístky cez internet,“ objasňoval.

doležal
Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR

Dôchodcovia sa poplatku vyhnú

Zmeny sa však nebudú týkať všetkých. Seniori podľa Doležala dodatočný poplatok platiť nebudú. „Samozrejme, sú občania a cestujúci, ktorí nevedia alebo nemôžu fungovať v online svete. Tých sa logicky tento poplatok týkať nebude,“ povedal Doležal.

Zatiaľ nie je jasné, ako chce ZSSK selektovať, ktoré skupiny obyvateľstva budú poplatok platiť a ako ich spoločnosť definuje.

Samotná ZSSK v komentári pod livestreamom zavedenie poplatku odôvodňuje tým, že pokladne nie je možné neustále dotovať. „Pokrok sa zastaviť nedá. A nevyťažené pokladne sa nedajú dotovať donekonečna. Ale ak vnímate dianie v ZSSK, viete, že práca sa tu nájde skoro pre každého,“ napísali.

Domov
Zdieľať
Diskusia