Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. januára 2023, 10:34
Čas čítania 0:40

Mikulec predĺžil Matovičovi ochranku, aj keď už nie je vo vláde. Ficovi za to nadávali do papalášov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ochranku mu pridelil dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec pre údajné vážne bezpečnostné riziká.

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec schválil Igorovi Matovičovi predĺženie štátnej ochranky o ďalšie tri mesiace, píše Plus 7 dní.

Rezort argumentuje tým, že Matovičovi bola pridelená právom. „V zmysle zákona o Policajnom zbore pánovi Matovičovi bola pridelená dočasná ochrana, ktorej dôvodnosť Úrad pre ochranu ústavných činiteľov priebežne vyhodnocuje. Z taktických dôvodov formy, spôsob a dĺžku jej poskytovania nie je možné konkretizovať,“ uviedlo tlačové oddelenie ministerstva.

Ochranku Matovičovi pridelil Roman Mikulec pre vážne bezpečnostné riziká. Tie však doteraz oficiálne nikto neodkomunikoval. Mikulec tak rozhodol po tom, čo mu to odporučil Úrad pre ochranu ústavných činiteľov.

Matovič sa síce po parlamentných voľbách v roku 2020 vyjadroval, že ochranku mať nechce, pre hroziace nebezpečenstvo v súvislosti s protivládnymi protestami mu ju nakoniec pridelili. Presúvať sa dokonca musel v pancierovom vozidle. 

Igor Matovič v minulosti kritizoval Roberta Fica práve za to, že využíva bezdôvodne pridelenú ochranku, čím zaťažuje verejné financie zbytočnými výdavkami. Ficovo používanie ochranky označil za „bezbrehý papalášizmus“. Ficovi štát platil ochranku dva roky aj napriek tomu, že na ňu pravdepodobne nemal nárok.

Domov
Zdieľať
Diskusia