Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. januára 2023, 10:38
Čas čítania 1:00

Druhý muž na Mesiaci Buzz Aldrin sa na svoje 93. narodeniny oženil. Je to už jeho štvrtá svadba

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Posledný žijúci člen misie Apollo 11 vstúpil do svojho štvrtého manželstva.

Legendárny americký astronaut Buzz Aldrin, ktorý ako druhý človek vstúpil na povrch Mesiaca, sa v piatok, v deň svojich 93. narodenín, oženil v Los Angeles so svojou dlhoročnou priateľkou. Oznámil to v noci na nedeľu na Twitteri.


Aldrin a Anca Faurová, viceprezidentka spoločnosti Buzz Aldrin Ventures, sa zosobášili na súkromnom obrade. „V deň mojich 93. narodenín... s potešením oznamujem, že moja dlhoročná láska Dr. Anca Faurová a ja sme sa vzali,“ napísal Aldrin na Twitteri a zverejnil niekoľko svadobných fotografií.


Podľa agentúry AFP Faurovej presný vek nie je známy, no mala by mať 63 rokov. Vo svojom profile na Linkedine Faurová uvádza, že v roku 1996 získala doktorát z chemického inžinierstva na University of Pittsburgh. Predtým pracovala pre chemické firmy Union Carbide a Johnson Matthey.


Aldrin bol trikrát ženatý, no všetky manželstvá sa skončili rozvodom. Je tiež posledným žijúcim členom misie Apollo 11, počas ktorej spolu s Neilom Armstrongom vstúpili 20. júla 1969 ako prví ľudia na povrch Mesiaca.


Michael Collins, ktorý pilotoval veliteľský modul, zomrel v apríli 2021. Armstrong zomrel v roku 2012. Na Aldrinovu počesť je pomenovaný kráter na Mesiaci, nachádzajúci sa v blízkosti miesta pristátia Apolla 11.

Buzz Aldrin a Anca Faurová prichádzajú do Kennedyho vesmírneho strediska na návštevu počas výročia pristátia Apolla 11 na Mesiaci 20. júla 2019 na Cape Canaveral na Floride.
Buzz Aldrin a Anca Faurová prichádzajú do Kennedyho vesmírneho strediska na návštevu počas výročia pristátia Apolla 11 na Mesiaci 20. júla 2019 na Cape Canaveral na Floride. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia