Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. januára 2023, 15:29
Čas čítania 0:33

Účasť na referende je zatiaľ minimálna. V niektorých okresoch sa pohybuje pod 10 %

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aby bolo referendum úspešné, muselo by prísť k urne aspoň 50 % oprávnených voličov.

V bratislavskom Ružinove sa voličská účasť v referende zatiaľ pohybuje tesne pod 10 %. Starosta mestskej časti Martin Chren to uviedol na sociálnej sieti potom, ako navštívil dopoludnia 25 zo 70 miestnych okrskov. „Priebeh je zatiaľ, samozrejme, pokojný, bez akýchkoľvek problémov. Predpokladám, že výsledky by mohli byť známe už okolo polnoci,“ uviedol Chren. 

Ľudia sa dnes v referende môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena Ústavy SR. Hlasovať môžu do 22.00 h.

Nízku účasť zaznamenáva aj Nitra, ktorá má 63 585 oprávnených voličov a 72 volebných okrskov. V jednotlivých okrskoch sa účasť pohybuje od 13 do 15 %. Ešte nižšiu účasť odhadujú v Trnave. Podľa hovorkyne mesta Trnava Veroniky Majtánovej sa pohybuje na úrovni 10 %. Zapísaných je 51 316 oprávnených voličov, ktorí môžu hlasovať v 25 volebných okrskov. 

Anketa:
Presiahne podľa teba účasť 20 %?
Áno.
Nie.
Áno.
36 %
420 Hlasov
Nie.
64 %
750 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia