Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. januára 2023, 8:41
Čas čítania 0:32

VIDEO: Na hraniciach s Rakúskom zastavili horiacu lokomotívu bez rušňovodiča. Voľne sa rútila niekoľko kilometrov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dobrovoľní hasiči zverejnili z incidentu video.

Horiaca lokomotíva bez rušňovodiča sa v piatok ráno na juhu Nemecka pred príchodom hasičov dala do pohybu a smerovala k hraniciam s Rakúskom. Železničiarom sa ju neďaleko hraníc podarilo zastaviť.

Požiar lokomotívy nahlásili približne o 3.00 h neďaleko obce Strass, uviedla bavorská pobočka Červeného kríža. Príčina požiaru nie je známa, rušňovodičom sa z horiacej lokomotívy podarilo ujsť, píšu nemecké médiá.

Tesne pred príchodom hasičov sa rušeň rozbehol a nabral rýchlosť. Bez posádky prešiel niekoľko kilometrov až do mesta Freilassing pri nemecko-rakúskych hraniciach. Dobrovoľní hasiči z Freilassingu zverejnili na Facebooku video, na ktorom mestom prechádza horiaci rušeň, z ktorého sa valil hustý dym.

Železničiarom sa „vlak duchov“ podarilo presmerovať na vedľajšiu koľaj a lokomotíva sa zastavila na zarážadle na konci koľajníc. Plamene sa podarilo uhasiť. Pri kurióznom incidente sa nikto nezranil, dodal vo vyhlásení bavorský Červený kríž.

Domov
Zdieľať
Diskusia