Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
18. januára 2023, 9:12
Čas čítania 0:28

Husté sneženie spôsobuje kolaps dopravy na Slovensku. Policajti zverejňujú opakované varovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia upozorňuje na zásady bezpečnej jazdy v nepriaznivých snehových podmienkach.

Snehová kalamita na severe Slovenska obyvateľom komplikuje život. Husté sneženie spôsobilo kolaps premávky aj niekoľko dopravných nehôd. Polícia na Facebooku radí, ako si poradiť so snehom na vozovke. 

Polícia upozorňuje na prezutie letných pneumatík, ktoré by v tomto období už malo byť samozrejmosťou. „Jazdite citlivejšie, vyvarujte sa trhavým a prudkým pohybom, ktoré by mohli viesť k šmyku a následnej nehode,“ zdôrazňuje ďalej polícia.

Vodiči by okrem iného mali zvýšiť ostražitosť a jazdiť pomalšie. Polícia zároveň pripomína dodržanie bezpečného odstupu a radí z auta dôsledne odstraňovať námrazu kvôli dostatočnej viditeľnosti. 

Nočné sneženie prinieslo v Banskobystrickom samosprávnom kraji aj výpadky elektriny. V stredu ráno zostalo bez elektriny viac ako 10 000 domácností. Najhoršie sú na tom okresy Brezno, Detva, Poltár a Rimavská Sobota.

Domov
Zdieľať
Diskusia