Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
18. januára 2023, 8:27
Čas čítania 0:52

Muskov Twitter rozpredáva nábytok. V dražbe sú stoličky aj veľké logo, vraj to nerobia zo zúfalosti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ceny ponúkaného nábytku sa pohybujú v rozpätí od niekoľko stoviek až po niekoľko tisíc amerických dolárov.

Twitter draží nábytok zo svojho sídla v kalifornskom San Franciscu v on-line aukcii, informuje BBC. Po odkúpení spoločnosti za 44 miliardár dolárov sa Elon Musk vlani na jeseň stal jej výhradným riaditeľom a zaviedol početné zmeny, ktoré sa týkajú aj spôsobu práce zamestnancov. 

Socha ikonického loga Twitteru sa aktuálne predáva za 20 500 amerických dolárov. Kvetináč v tvare zavináča stojí 8 000 dolárov. Záujemci si v aukcii môžu vybrať aj z viacerých modelov kresiel, stoličiek, sedačiek a ďalšieho kancelárskeho nábytku. Ceny sa pohybujú v rozpätí od niekoľko stoviek až po niekoľko tisíc amerických dolárov. 

Zamestnanci Twitteru zmeny neprivítali 

Za niekoľko mesiacov šéfovania Twitteru Elon Musk prišiel približne o polovicu zo 7 500 zamestnancov, na jeseň priznal pokles príjmov spoločnosti a zároveň varoval, že firmu môže čakať výrazný úpadok. Elon Musk na seba upozornil niekoľkými zmenami vo firme, ktoré neprijali viacerí zamestnanci ani inzerenti, ktorí Twitter opustili. 

Podľa zástupcu spoločnosti Heritage Global Partners, ktorá spravuje aukciu, predaj nábytku nemá nič spoločné s návratnosťou nákladov za nákup spoločnosti v hodnote 44 miliárd dolárov. Twitter však údajne nedokáže platiť nájomné v kanceláriách po celom svete, informuje BBC. 


 

Domov
Zdieľať
Diskusia