Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. januára 2023, 17:41
Čas čítania 0:41

V najchladnejšom meste sveta na Sibíri teplota klesla pod -50 stupňov Celzia. Domáci majú originálny trik, ako bojovať proti zime

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na zimu sú už domáci zvyknutí, no i tak nie je možné dokonale sa na ňu pripraviť.

V Jakutsku na Sibíri aktuálne teplota klesla pod -50 stupňov Celzia a domáci majú obrovské problémy žiť čo i len svoj bežný život. Zo svojich domovov môžu ísť výhradne naobliekaní v niekoľkých vrstvách, no i tak pociťujú chlad. 

„Nie je žiadnym špeciálnym tajomstvom, ako sa vyrovnať so zimou. Musíte si obliecť viac vrstiev. Ako kapusta,“ radí jedna z obyvateliek v interview pre CNN„Je potrebné udržať v teple nohy. Ak ti je zima na nohy, je ti zima na celé telo,“ vysvetľuje. Napriek týmto radám však domáci mrznú. 

Jakutsko, kde leží mesto Jakutsk, je najväčšou republikou Ruskej federácie a žije tu viac ako 250-tisíc ľudí. Chlad ich zrejme nemôže prekvapiť, keďže v zime tu teplota môže klesnúť aj na mínus 70 stupňov. Zima v tejto republike zvyčajne trvá od 9 do 10 mesiacov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia