Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. januára 2023 o 9:29
Čas čítania 0:44

Na strednom Slovensku dnes ráno pre husté sneženie skolabovala doprava. Na týchto miestach sa tvoria dlhé kolóny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na niektorých miestach napadlo už 20 centimetrov snehu.

Na strednom a severnom Slovensku husto sneží. Počasie už komplikuje dopravu a kolóny sa tvoria na viacerých miestach, píše iMeteo

V nadmorskej výške 350 metrov padlo na niektorých miestach až 20 centimetrov snehu. Sneh sa objavil v Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici aj v Handlovej, kde sa už tvoria dlhé kolóny. Doprava je komplikovaná aj v Jasnej, kde autá zapadli v čerstvom snehu.

„Horské priechody sú prevažne zjazdné, povrch vozoviek je vlhký a mokrý, okrem priechodov Donovaly, Podspády, Cukmantel, Besník, Šturec, Štós, Vrchslatina, Látky-Prašivá, Vernár, Chorepa, Súľová, Grajnár, Dobšiná, Huty a Veľké Pole, kde je vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu 1 až 3 cm, na Čertovici do 4 až 5 cm,“ upozorňuje na svojom webe dopravný servis Stellacentrum.sk.

sneženie
Zdroj: TASR/František Iván

Pozor na cestách 

Pre silné sneženie je aj znížená viditeľnosť. Donovaly sú uzavreté a cez horské priechody Príslop, Šútovce a Šturec neprejdú vozidlá nad 10 m dĺžky. Priechod Dobšiná je uzavretý pre motorové vozidlá ťažšie ako 3,5 t.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Na cestách bude treba dávať pozor hlavne v poobedných hodinách. Teploty budú postupne stúpať a sneh sa začne roztápať. Sneženie treba podľa meteorológov poobede očakávať iba v polohách vyšších ako 600 metrov. 
 

Domov
Zdieľať
Diskusia