Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. januára 2023 o 9:29
Čas čítania 0:44

Na strednom Slovensku dnes ráno pre husté sneženie skolabovala doprava. Na týchto miestach sa tvoria dlhé kolóny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na niektorých miestach napadlo už 20 centimetrov snehu.

Na strednom a severnom Slovensku husto sneží. Počasie už komplikuje dopravu a kolóny sa tvoria na viacerých miestach, píše iMeteo

V nadmorskej výške 350 metrov padlo na niektorých miestach až 20 centimetrov snehu. Sneh sa objavil v Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici aj v Handlovej, kde sa už tvoria dlhé kolóny. Doprava je komplikovaná aj v Jasnej, kde autá zapadli v čerstvom snehu.

„Horské priechody sú prevažne zjazdné, povrch vozoviek je vlhký a mokrý, okrem priechodov Donovaly, Podspády, Cukmantel, Besník, Šturec, Štós, Vrchslatina, Látky-Prašivá, Vernár, Chorepa, Súľová, Grajnár, Dobšiná, Huty a Veľké Pole, kde je vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu 1 až 3 cm, na Čertovici do 4 až 5 cm,“ upozorňuje na svojom webe dopravný servis Stellacentrum.sk.

sneženie
Zdroj: TASR/František Iván

Pozor na cestách 

Pre silné sneženie je aj znížená viditeľnosť. Donovaly sú uzavreté a cez horské priechody Príslop, Šútovce a Šturec neprejdú vozidlá nad 10 m dĺžky. Priechod Dobšiná je uzavretý pre motorové vozidlá ťažšie ako 3,5 t.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Na cestách bude treba dávať pozor hlavne v poobedných hodinách. Teploty budú postupne stúpať a sneh sa začne roztápať. Sneženie treba podľa meteorológov poobede očakávať iba v polohách vyšších ako 600 metrov. 
 

Domov
Zdieľať
Diskusia