Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
17. januára 2023 o 7:05
Čas čítania 0:31

Dávaj si dnes ráno pozor na poľadovicu, varuje SHMÚ. Miestami na Slovensku môže napadnúť až 20 cm nového snehu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia varujú pred potenciálne nebezpečným počasím.

Na celom území Slovenska sa môže v utorok ráno vyskytnúť poľadovica, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav. Ten vydal výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou, ktorá trvá od pondelka 20.00 h do utorka 17. januára 9.00 h.

„Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádzajú meteorológovia.

Výstrahy platia aj pred snežením a hmlou, a to najmä na strednom Slovensku. Výstrahy vydal SHMÚ aj v súvislosti so snehovými závejmi a vetrom na horách. V polohách približne nad 600 metrov môže napadnúť desať až 20 centimetrov nového snehu.

Výstraha sa týka celého územia Banskobystrického kraja, viacerých okresov Žilinského kraja a okresov Prievidza, Levice, Poprad, Gelnica, Rožňava a Spišská Nová Ves.

„Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ poznamenal ústav.

Domov
Zdieľať
Diskusia