Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
14. januára 2023, 10:00
Čas čítania 0:49

Americkí vojaci zaznamenali stovky pozorovaní UFO. Môžu vraj byť nebezpečné

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Snaha zistiť, či majú UFO pozemský pôvod, stále pokračuje.

Národný spravodajský úrad Spojených štátov amerických informuje o 510 pozorovaniach neidentifikovateľných javov na oblohe. Takmer polovicu nových pozorovaní podľa správy vyhlásili za nepodozrivú a pripísali im ľudský pôvod. Píše o tom BBC

Viac ako 100 pozorovaní však nedokázali vysvetliť. V správe sa píše, že k stretnutiam s UFO naďalej „dochádza v citlivom vzdušnom priestore, čo poukazuje na možné obavy o bezpečnosť“.

Z 366 nových hlásení označili 26 za bezpilotné lietadlá, 163 za balóny a šesť vzdušných objektov za „znečistenie“. 171 pozorovaní nedokázali charakterizovať, čo znamená, že neexistuje dostatok informácií na ich identifikáciu.

„Zdá sa, že niektoré z týchto necharakterizovaných objektov vykazovali neobvyklé letové charakteristiky alebo výkonnostné schopnosti a vyžadujú si ďalšiu analýzu,“ uvádza sa v správe.

Správy skúma Úrad pre riešenie celoplanetárnych anomálií (AARO). Podľa ich nového odtajneného dokumentu sa zameria na analýzu stretov s neidentifikovanými javmi a bude spolupracovať so spravodajskými agentúrami na ich ďalšom posudzovaní. 

17. februára 2024, 9:30 Čas čítania 4:47 Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk

„Nevideli sme nič, čo by viedlo k presvedčeniu, že niektorý z pozorovaných objektov je mimozemského pôvodu,“ napísal minulý mesiac námestník ministra obrany pre spravodajstvo a bezpečnosť Ronald Moultrie. Snaha zistiť, či majú UFO pozemský pôvod, stále pokračuje. 

„Keďže nie sme schopní zistiť, čím sú neznáme objekty, predpokladáme, že môžu predstavovať potenciálne nebezpečenstvo,“ povedal Moultrie. „A preto to musíme brať vážne.“

Domov
Zdieľať
Diskusia