Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. januára 2023, 9:45
Čas čítania 0:36

Konečne poriadna zima? V týchto častiach Slovenska čerstvo napadlo od 25 do 40 cm snehu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lyžiarske podmienky sa zlepšili. Otvorených je aktuálne okolo 45 stredísk, cez víkend sa ich počet zvýši.

Na horách konečne prevláda zimné počasie s nízkymi teplotami a novým prírodným snehom, ktorý pripadol v utorok. Snehová vrstva sa na viacerých zjazdovkách zvýšila o 5 centimetrov, v oblasti Oravy a Ždiaru aj viac. Napríklad na Roháčoch – Spálenej nasnežilo 30 až 40 centimetrov nového snehu, v Bachledke 25 centimetrov.

V závislosti od mínusových teplôt sa aj technicky zasnežovalo. Lyžiarske podmienky sa zlepšili, no je naďalej potrebné počítať s čiastočnou prevádzkou. Na zjazdovkách sa nachádza podklad výšky 20 až 40 centimetrov, lokálne viac.

Okolo 30 centimetrov snehu je napríklad v stredisku Vernár, v Telgárte, v Lopušnej doline a v susednom Snowparku Lučivná, 45 centimetrov snehu hlásia Tále, 40 centimetrov Vyšná Boca, Čertovica aj Monkova dolina, 15 až 20 centimetrov snehu je vo Veľkej Rači.

Otvorených je okolo 45 stredísk, cez víkend sa ich počet zvýši, pretože na niektorých miestach je prevádzka obmedzená len na niektoré dni v týždni. Dnes napríklad obnovujú lyžovačku na Krahuliach.

snehové správy
Zdroj: www.holidayinfo.sk
snehové správy
Zdroj: www.holidayinfo.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia