Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. januára 2023, 18:21
Čas čítania 0:41

SHMÚ vydáva výstrahy na väčšine Slovenska. Nielen vodiči by mali byť veľmi opatrní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou, ktorá trvá od 21.00 h do štvrtka 10.00 h. Poľadovica sa môže ojedinele tvoriť v okresoch na celom území Banskobystrického a Žilinského kraja.

Na väčšine územia vo večerných a nočných hodinách hrozí poľadovica. Výnimku tvoria okresy na západe a východe krajiny. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou, ktorá trvá od 21.00 h do štvrtka 10.00 h. Poľadovica sa môže ojedinele tvoriť v okresoch na celom území Banskobystrického a Žilinského kraja. Výstraha platí aj pre okresy Košického, Prešovského, Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja.

SHMÚ Poľadovica, výstrahy
Zdroj: SHMÚ


Poľadovica predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu aj pohyb osôb. Pre okres Michalovce zároveň platí výstraha prvého stupňa pred povodňou, predbežne do 19.00 h.

Pri výstupe na lyžiach v Západných Tatrách odtrhli v stredu dvaja Slováci doskovú lavínu. Jeden z mužov bol bez zranení, druhý mal poranené rameno. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webovej stránke. Ide už o tretiu lavínu počas stredajšieho dňa, prvé dve hlásili horskí záchranári v Nízkych Tatrách.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

HZS informuje, že v Tatrách prevláda zvýšené lavínové nebezpečenstvo, tretí stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Hlavným lavínovým problémom je nový sneh, ktorý nie je dostatočne zviazaný s tvrdou podkladovou vrstvou starého snehu.

Domov
Zdieľať
Diskusia