Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
10. januára 2023, 21:41
Čas čítania 0:41

Petra Vlhová vyhrala večerný slalom v rakúskom Flachau. Pripísala si tu už tretie víťazstvo v kariére

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Petra Vlhová vyhrala večerný slalom v rakúskom Flachau. Pripísala si tu už tretie víťazstvo v kariére
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka si pripísala vôbec prvé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zvíťazila vo večerných pretekoch v slalome v rakúskom stredisku vo Flachau. Pripísala si tak prvé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne a tretie v rakúskom lyžiarskom stredisku. O 43 stotín prekonala líderku celkového poradia Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Tretie miesto obsadila Nemka Lena Dürrová.

Petra Vlhová bola na prvom mieste aj po 1. kole, do ktorého štartovala z nevýhodnej šiestej pozície. Druhú Mikaelu Shiffrinovú porazila o 17 stotín sekundy.  Na treťom mieste v prvom kole skončila Chorvátka Zrinka Ljutićová meškajúca 0,58 sekundy.

Vlhová, Flachau
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenka triumfovala v 1. kole agresívnou jazdou, keď zužitkovala fakt, že jeho trasu postavil jej tréner Mauro Pini. „Sama som bola trošku prekvapená z toho, že som prvá, pretože som cítila, že to nebola úplne ideálna jazda. Snažila som sa riskovať najmä na hrboch, niektoré brány boli naozaj ťažké, takže som rada, že mi to vyšlo. V podstate celú trať som išla dobre,“ uviedla Vlhová po 1. kole. Druhé kolo zvládla Petra Vlhová v takmer domácej atmosfére brilantne. Vyhrala s veľkým náskokom a teší sa už z 18. víťazstva kariéry v slalome.

Domov
Zdieľať
Diskusia