Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
10. januára 2023 o 11:17
Čas čítania 0:43

Na Slovensko sa vracia sneženie, polícia hlási problémy. Meteorológovia očakávajú až 15 centimetrov snehu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Niekde môže napadnúť až 15 centimetrov snehu.

Európa by mala pocítiť prudké ochladenie. Na Slovensku teploty klesnú a má aj snežiť, informuje SHMÚ. Snehové jazyky a záveje očakávajú v polohách nad približne 700 metrov. V polohe nad 900 metrov by malo napadnúť až 15 centimetrov snehu. 

Husté sneženie komplikuje dopravu na severe. V okrese Poprad sneží už od rána a polícia vyzýva k opatrnosti. V nižších polohách bude dnešné počasie upršané, na juhu a na západe by však mali zrážky počas dňa ustúpiť. V okresoch Prievidza, Levice-západ a Levice-východ však platí hydrologická výstraha druhého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa. 

Výstrahu prvého stupňa pred dažďom vyhlásili pre viaceré okresy Banskobystrického a Nitrianskeho kraja a pre okresy Partizánske, Prievidza, Turčianske Teplice. V týchto lokalitách predpokladajú zrážky 25 až 40 milimetrov. Výstraha trvá do 11.00 h.

V okrese Nitra upozorňuje SHMÚ na výstrahu prvého stupňa pred vetrom. V nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Výstraha platí do 17.00 h.
Meteorológovia upozorňujú aj na snehové jazyky a záveje. Výstraha prvého stupňa platí do 18.00 h pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Kežmarok, Poprad, Stará Ľubovňa a viaceré okresy Žilinského kraja. 

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia