Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. januára 2023 o 21:33
Čas čítania 0:46

SHMÚ varuje pred silným dažďom a vetrom. V niektorých častiach Slovenska hrozí až víchrica

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa.

Viaceré okresy Slovenska môže potrápiť počas pondelkového večera a noci dážď s úhrnom zrážok do 40 milimetrov. Slovenský hydrometeorologický ústav v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa.

Výstraha predbežne platí do utorkového rána vo väčšine Nitrianskeho a Banskobystrického kraja, takisto v okresoch Partizánske, Prievidza a Turčianske Teplice. Miestami sa tam očakáva úhrn zrážok od 25 do 40 milimetrov.

„Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ priblížili meteorológovia na svojom webe. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Silnejší vietor nad pásmom lesa môže v utorok potrápiť horské oblasti v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín. Miestami tam môže vietor dosiahnuť v nárazoch rýchlosť od 110 do 135 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť od 70 do 85 kilometrov za hodinu, čo predstavuje až víchricu. Aj v tejto súvislosti je vydaný najnižší stupeň výstrahy.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou z trvalého dažďa platí v okrese Michalovce. „Vzhľadom na pretrvávajúci a naďalej očakávaný dážď aj na ukrajinskej časti povodia je predpoklad vzostupu vodnej hladiny na Latorici s možnosťou dosiahnutia, respektíve prekročenia stupňa povodňovej aktivity,“ spresnil SHMÚ.

Domov
Zdieľať
Diskusia