Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
6. januára 2023, 10:34
Čas čítania 0:41

Veľký úspech Slovenska na hokejových MS U20: Adam Gajan sa stal najlepším brankárom šampionátu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Gajan mal až 93,6-percentnú úspešnosť brankárskych zákrokov.

Veľký úspech pre slovenskú reprezentáciu v ľadovom hokeji. Adam Gajan získal ocenenie od direktoriátu IIHF pre najlepšieho brankára hokejových MS hráčov do 20 rokov. Ocenenie si zaslúžil vďaka svojej 93,6-percentnej úspešnosti zákrokov, najvyššej na tohtoročnom šampionáte. Informuje o tom SZĽH na svojom webe.

Slovenský brankár Adam Gajan vyráža puk v zápase základnej B-skupiny Švajčiarsko - Slovensko na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Monctone v sobotu 31. decembra 2022.
Slovenský brankár Adam Gajan vyráža puk v zápase základnej B-skupiny Švajčiarsko - Slovensko na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Monctone v sobotu 31. decembra 2022. Zdroj: TASR/AP

„V štyroch dueloch dosiahol priemer 2,4 inkasovaného gólu na zápas a slovenskému tímu pomohol k víťazstvám nad USA a Lotyšskom. Opora mužstva bol aj pri štvrťfinálovej prehre s Kanadou (3:4 pp), po ktorej slovenský tím obsadil konečné 6. miesto,“ píše zväz.

Gajanovi sa tento úspech podaril ako druhému Slovákovi, v roku 2015 totiž získal cenu pre najlepšieho brankára MS 20 Denis Godla. Gajan sa však nedostal do All-Star tímu, do ktorého novinári posunuli jeho českého kolegu a strieborného medailistu Tomáša Suchánka.

MS hráčov do 20 rokov, individuálne ocenenia
Najlepší na postoch
Najlepší brankár: Adam GAJAN (Slovensko)
Najlepší obranca: David Jiříček (Česko)
Najlepší útočník: Connor Bedard (Kanada)
All-Star tím MS U20 2023:
Brankár: Tomáš Suchánek (Česko)
Obrancovia: David Jiříček (Česko), Ludvig Jansson (Švédsko)
Útočníci: Connor Bedard (Kanada), Logan Cooley (USA), Jiří Kulich (Česko)

Najužitočnejší hráč (MVP): Connor Bedard (Kanada)
Domov
Zdieľať
Diskusia