Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Radka Klučárová
3. januára 2023 o 12:49
Čas čítania 0:30

Slovensko trápi masívny úbytok snehu. Až 20 cm zmizlo len za posledné dva dni, lyžiarske strediská museli prerušiť sezónu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V niektorých lyžiarskych strediskách je sezóna prerušená. V Tatrách je k dispozícii 70 % zjazdoviek.

Lyžiarske podmienky na Slovensku sú ovplyvnené mimoriadne teplým počasím, ktoré pretrváva už niekoľko dní. V niektorých častiach Slovenska na Štedrý deň namerali vyše 14 stupňov Celzia.

Snehová vrstva za posledné 2 dni poklesla o 5 až 20 cm, podmienky v lyžiarskych strediskách sú nateraz obmedzené až dobré, informuje web holidayinfo.sk.

Sezóna je aktuálne prerušená na Pezinskej Babe, Látkach, vleky sa dnes zastavili na Krahuliach a nelyžuje sa ani v strediskách v oblasti Javorníkov.

Prevádzka je obmedzená len na niektoré zjazdovky, od 70 percent tratí je k dispozícii v Tatranskej Lomnici, na Štrbskom Plese, Roháčoch-Spálenej, v Oravskej Lesnej, v Drienici, na Čertovici alebo v Krušetnici. Dnes v noci sa očakáva ochladenie, čo kvalitu podkladu o niečo zlepší, ďalšie oteplenie aj s dažďom by malo prísť od štvrtka.

Lyžiarske podmienky v Tatrách

snehové správy lyžiarske podmienky
Zdroj: www.holidayinfo.sk
snehové správy lyžiarske podmienky
Zdroj: www.holidayinfo.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia