Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
25. decembra 2022 o 18:55
Čas čítania 0:42

Slovák si vypátral ukradnuté auto do 15 minút vďaka inteligentnému prívesku od Apple. Toto je tip pre vás, odkazuje šoférom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž dokázal pomocou AirTagu vypátrať ukradnuté auto do 15 minút od príjazdu polície na miesto činu.

Štefan Farkaš, zakladateľ skupiny HAKA – Hľadá sa auto krádeže automobilov, ktorá sa stala miestom, kde Slováci pravidelne zdieľajú fotografie svojich ukradnutých vozidiel, zverejnil kuriózny príbeh, v ktorom hlavnú úlohu zohralo zmiznuté auto a prívesok od Apple. O tomto prípade ako prvý informoval portál SvetApple.sk.

Slovákovi páchateľ odcudzil Škodu Octaviu, ktorú sa mu pokúšali ukradnúť už v minulosti.

Zaobstaral si preto inteligentný prívesok AirTag od Apple, ktorý vyzerá ako drobná placka a používa sa na jednoduché vyhľadávanie pomocou rôznych senzorov. AirTag si dal do auta, vďaka čomu sa mu vozidlo pri krádeži podarilo vypátrať do pár minút.

Vďaka spárovaniu s iPhonom dokáže tento prívesok zdieľať svoju polohu, a tak nie je problém ho vystopovať. Obeť krádeže zavolala českú políciu, s ktorou dokázali pomocou smart zariadenia ukradnuté auto vypátrať do 15 minút od jej príjazdu na miesto činu. Okradnutý Slovák príbeh zverejnil z dôvodu, aby poslúžil ako tip, ako ochrániť svoje vozidlo pred krádežou.

28. mája 2020 o 8:45 Čas čítania 8:39 Identitu podpaľača z Bratislavy odhalili do 30 minút. Ako prebiehalo rýchle zadržanie páchateľa? (Rozhovor) Identitu podpaľača z Bratislavy odhalili do 30 minút. Ako prebiehalo rýchle zadržanie páchateľa? (Rozhovor)

Fanúšikom a partnerom stránky sa za celý čas existencie projektu HAKA podarilo nájsť už stovky ukradnutých áut, ktoré následne polícia mohla vrátiť ich právoplatným majiteľom.

Domov
Zdieľať
Diskusia